Wołowina pieczona przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Wołowina pieczona ma delikatny smak. Możemy podawać ją na ciepło oraz na zimno, jako dodatek do chleba. Przygotowanie wołowiny jest wieloetapowe, jednak warto poświęcić jej trochę czasu.

gotowe w 13 godziny 20 minuty

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minuty Gotowanie: 1 godzina 10 minuty Dodatkowo: 12 godziny

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Cebulę i czosnek drobno kroimy.

  2. 2
    Step2Logo

    Udziec wołowy umieszczamy w misce, zalewamy oliwą i octem, doprawiamy przyprawami i dodajemy cebulę z czosnkiem. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

  3. 3
    Step3Logo

    Podsmażamy mięso na oleju, by z wierzchu lekko się ścięło.

  4. 4
    Step4Logo

    Resztę marynaty wlewamy do naczynia, dodajemy koncentrat, mięso i przykrywamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny.

Wołowina pieczona przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję